BBQ op een mooi groen gazon

Veel mensen barbecuen op het terras, en daar is natuurlijk niets mis mee.

Maar het is natuurlijk wel zo, dat diegene die een mooi gazon heeft veel eerder geneigd is om op het gazon te barbecuen.

Lekker met je blote voeten op het gazon, wellicht onder een boom, wat dat is op de hele hete dagen die Nederland kent natuurlijk wel zo fijn.


Tegenwoordig bestaat er zelfs een grassoort, wat heet er diverse soorten, die speciaal geschikt zijn voor gras dat onder een boom of anders in de schaduw groeit.

Want er is natuurlijk niets mooiers dan onder die boom ook een mooi groen gazon te hebben.

Kun je wel barbecuen op een gazon?

Ja, tuurlijk kan dat. Hoewel je na het barbecuen natuurlijk mogelijkerwijs wel het gazon wat moet opknappen. Tenminste als er wat hete gloed op het gras is gevallen.

Maar als je een gazon hebt laten aanleggen, en je blijft het goed onderhouden, dan is er niets op tegen. Dus regelmatig en niet al te kort maaien, onkruid verwijderen, en ook het gazon regelmatig met de juiste stoffen bemesten.

En dat doe je dan het buiten het seizoen waarin we kunnen barbecuen.

Gazon aan laten leggen.

Natuurlijk kun je een goed gazon zelf inzaaien, maar graszoden bestellen en eventueel laten leggen is natuurlijk wel meer garantie voor een goed gazon.

Inzaaien is altijd lastig, en vaak gaat dit niet goed. Een speciaal bedrijf die zelf graszoden kan leveren, staat meer garant voor de kwaliteit van een goed en stevig gazon.

Dat is geen reden om te besparen op de grasmatten of graszoden.

Want een goed gazon gaat jaren mee, en dus kun je ook jaren genieten van dat groene gras. En dat staat dan weer garant voor nog meer plezier. Bijvoorbeeld voor de BBQ, maar nog meer voor dat gevoel. Het evoel van blote voeten op een mooi en groen gazon.

Kommentare