Indiase erwtenrijst met lam

In het weekend neem ik graag de tijd om goed te koken en eventueel een nieuw recept uit te proberen. De Foodies magazine viel vrijdagavond in de brievenbus en ik zag gelijk dit recept dat ik zondagavond wilde gaan proberen. Het is een heel makkelijk recept, je hebt maar één pan nodig en binnen 20 minuten heb je een maaltijd op tafel.

Ingrediënten (voor 2 personen):
  • 250 g lamsfilet, in blokjes gesneden
  • 1/2 tl sesamolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 stukje gember van 20 g, geschild en geraspt
  • 100 g basmatirijst
  • 100 ml water
  • 4 kruidnagels
  • 1/2 tl komijnpoeder ( djinten)
  • peper en zout
  • 125 g diepvriesdoperwten
  • 4 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • 2 el yoghurt
Bereidingswijze:
  1. Verhit de olie in een pan met een antiaanbaklaag met een deksel. Ik heb hiervoor een stoofpan gebruikt. Voeg het vlees toe en braad het aan alle kanten door het regelmatig om te draaien. Voeg vervolgens ui, knofloof en gember toe en bak het even mee. 
  2. Voeg de rijst en breng het op smaak met de kruiden. Doe de water in de pan om het af te blussen.
  3. Breng het aan de kook en doe de deksel op de pan. Laat het zo’n 10 tot minuten op laag vuur koken totdat al het vocht is opgenomen en verdampt. Kijk zo nu en dan eventjes want dit kan gauw te snel gaan.
  4. Voeg vervolgens de doperwten toe en roer het nog even goed om op hoger vuur. Verwijder de kruidnagels.
  5. Serveer de rijst met de yoghurt en maak het af met de gehakte peterselie.

Kommentare