Speltreep met dadels

Een jaar geleden maakte ik voor het eerste mijn eigen mueslirepen met cranberry’s en gecondenseerde melk. En hoewel deze erg goed smaakten, waren ze niet echt verantwoord. Zo’n reep is een tussendoortje en dat moet toch gezonder kunnen? Deze repen bevatten geen geraffineerde suikers en zijn door de verse dadels nog steeds lekker zoet. De repen blijven 1 week goed in een luchtdichte doos, maar of ze het zolang vol zullen houden…

Ingrediënten ( 10 repen):
  • 150 g verse dadels, ontpit en in stukjes
  • 4 el water
  • 1 ei
  • 65 g speltbloem
  • 100 g speltvlokken
  • 25 g havervlokken
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 120 g noten, gehakt ( hazelnoten, amandelen)
Bereidingswijze:
  1. Verwarm de oven op 190° graden. 
  2. Doe 2/3 van de dadels met het water in een keukenmachine en laat deze goed draaien. Voeg vervolgens het ei toe en laat de machine nogmaals goed draaien.
  3. Meng in een kom bloem, bakpoeder, spelt- en havervlokken en de noten. Voeg het dadelmengsel toe en als laatst de overige dadels.
  4. Bekleed een kleine ovenschaal met bakpapier en stort het mengsel erin. Druk het goed aan en in de hoeken. Bak het zo’n 15 tot 17 minuten totdat de hoeken lichtbruin kleuren.
  5. Laat de ovenschaal afkoelen en haal daarna de plak met bakpapier en al uit de schaal. Snijd de plak doormidden en snijd dan elk stuk in 5 repen.

Kommentare